Kompanija MBI Development d.o.o. osnovana je u februaru 2002. godine u Bosni i Hercegovini kao direktna strana investicija, od strane malezijskih kompanija MBI Ventures Sdn Bhd (konzorcij uglednih društava u Maleziji) i Bumi Hiway Balkans (Labuan) Ltd., koji su sastavni dio SELIA GROUP.

MBI Development d.o.o. je jedno od prvih društava koje radi na integrisanom gradskom prostoru u BiH. Misija društva je da osigura najbolje standarde života, životnog stila i kvalitetnog doma kroz razvoj nove impresivne urbane oblasti "Vrtovi Riverine" na Ilidži, Sarajevo.

Navedeno je potvrđeno nagradom, koju je kompanija MBI Development d.o.o. dobila za "Najbolji stambeni objekat u Sarajevu za period 2008/2009. godine", dodijeljenu od strane Sarajevo Construction.

Projekat "Vrtovi Riverine" će se implementirati kroz tri faze. Projekat se sastoji od stambenih oblasti i poslovno - komercijalnih zona (stambenih objekata, parkova, igrališta, sportskih terena, hotela i šoping zone), te se prostire na površini od preko 172 hektara.


© Copyright MBI Development d.o.o. 2014 Terms and conditions Privacy Policy