Klikom na sliku izaberite zgradu

PLAN

U okviru rezidencijalnog kompleksa Vrtovi Riverine, planira se izgradnja novog stambenog objekta "Vila Mak", sa unaprijeđenim dodatnim pogodnostima za sve buduće stanare. Uskoro, više informacija o ponudi u "Vila Mak".

VEĆ URAĐENO

Završena je izgradnja stambenog objekta „Vila Dalia“ u kojem se nalazi 51 moderno dizajnirana i kvalitetno izgrađena stambena jedinica.

Koncept novog stambenog objekta u Vrtovima Riverine jeste da pruži stanarima moderne i praktične stanove sa veoma ekonomičnim rasporedom uz prateće sadržaje koji su zaista atrakcija. Najmanji stan je površine 41 m2 sa jednom spavaćom sobom, a najveći stan ima površinu 89 m2, sadrži tri spavaće sobe od kojih je jedna master sa luksuznim kupatilom. Poseban pristup u dizajniranju i projektovanju ove stambene zgrade je doveo do potrebe da svaki stan sadrži vešeraj.
Posebnost ovog stambenog objekta jeste 6. etaža čiji sadržaji su posvećeni slobodnom vremenu svih stanara i na kojoj se nalazi velika krovna terasa sa roštiljem, predviđena za odmor, relaksaciju i druženje. Terasa će imati predivan pogled na zelenu okolinu. Kupci stana u novoj zgradi ne moraju na udaljenim mjestima da traže prostor za rekreaciju i fizičke aktivnosti jer na istoj etaži imaju na raspolaganju klimatiziranu i opremljenu fitness prostoriju sa  potrebnom opremom i svlačionicama, i to – besplatno.
U zgradi je izgrađeno 19 garažnih mjesta u suterenu do kojih  vodi lift sa svakog sprata a izvan zgrade je obezbjeđen veliki broj parking mjesta za stanare i goste.


 

Stambena zona

U okviru FAZE 1 projekta ˝Vrtovi Riverine˝, izgrađene su dvije stambene jednice, Vila ˝IRIS˝ i Vila ˝LAVANDA˝ (tehnički naziv B2 i B3), koje imaju po 6 etaža te natkriveni garažni prostor.

Komercijalni objekti

U okviru FAZE 1 izgrađen je i komercijalni objekat ˝Riverina Šoping Centar˝ koji je u potpunosti završen.

Infrastruktura

Prilikom igradnje stambenih objekata te šoping centra, kompanija MBI Development d.o.o. Sarajevo, je uložila značajne resurse u infrastrukturu  projekta ˝Vrtovi Riverine˝ te izvršila adekvatne pripreme za daljnju izgradnju u okviru FAZE 1 glavnog projekta.

Uradjena je izgradnja primarne infrastrukture u okviru FAZE 1 koja uključuje kanalizacionu i vodovodnu mrežu, gasne instalacije, javnu rasvjetu, potputnjak ispod željezničke pruge "Sarajevo - Ploče" koji omogućuje direktan pristup naselju "Vrtovi Riverine" lokalnom cestom Blažujski put, te uključno - isključnu traku sa kružnim tokom koja omogućuje komunikaciju sa brzom cestom M17 u pravcu Sarajevo - Mostar.

Od infrastrukturalnih projekata na FAZI 1, izdvajaju se izgradnja i puštanje u rad STP uređaja (uređaj za prečišćavanje otpadnih voda), te puštanje u rad transformatorskih stanica Ts1 i Ts2 kao i Visokonaponske Trase "Vrelo Bosne - Riverina Šoping Centar (Ts2)".       

MASTER PLAN

Projekat "Vrtovi Riverine" ima sve elemente da postane najbolji razvojni projekat u Sarajevu. Isti je lociran na sjeverozapadnom dijelu grada, u zelenom ambijentu okruženom sa četiri rijeke, građen po najvećim internacionalnim standardima kvalitete, udobnosti i dizajna. Projekat je potpuno integrisan sa svim pogodnostima i sadržajima 21 stoljeća, "living with state-of-the-art of construction".
Projekat će obuhvatiti stambene oblasti i poslovno-komercijalne zone (stambene jedinice, parkove, igrališta, sportske terene, hotel i šoping zonu), te će se prostirati na površini od preko 172 hektara.
"Vrtovi Riverine" je impresivan projekat, koji će se implementirati kroz tri faze.
Kompanija MBI Development d.o.o. Sarajevo trenutno vrši izgradnju u okviru FAZE 1 Glavnog razvojnog projekta “Vrtovi Riverine”.

     

© Copyright MBI Development d.o.o. 2014 Terms and conditions Privacy Policy